Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 december 2013

Så gör du egen snickers

FOTO: TheCrimsonMonkey

Mumsiga snickerskolabars att avnjuta till en kopp starkt kaffe.

Läs också: Alla recept för julens söta finns här!

Snickers

Skriv ut

Ingredienser

  • 18 bitar
  • Botten
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1–2 msk vatten
  • Kolafyllning
  • 225 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl salta jordnötter
  • Topping
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Botten: Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen i en form, ca 21 x 21 cm. Nagga botten med en gaffel.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min.
  4. Fyllning: Skär upp smöret i stora bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker. Koka försiktigt till en temperatur av 120 grader, rör då och då så att det inte bränner i botten.
  5. Strö hälften av jordnötterna över pajskalet. Häll kolan i pajskalet och strö över resten av jord-nötterna. Låt kolan svalna.
  6. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret. Häll chokladen över pajen. Låt den kallna helt och skär sedan i bitar.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen