Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 december 2013

Så gör du egen snickers

FOTO: TheCrimsonMonkey

Mumsiga snickerskolabars att avnjuta till en kopp starkt kaffe.

Läs också: Alla recept för julens söta finns här!

Snickers

Skriv ut

Ingredienser

  • 18 bitar
  • Botten
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1–2 msk vatten
  • Kolafyllning
  • 225 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl salta jordnötter
  • Topping
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Botten: Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen i en form, ca 21 x 21 cm. Nagga botten med en gaffel.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min.
  4. Fyllning: Skär upp smöret i stora bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker. Koka försiktigt till en temperatur av 120 grader, rör då och då så att det inte bränner i botten.
  5. Strö hälften av jordnötterna över pajskalet. Häll kolan i pajskalet och strö över resten av jord-nötterna. Låt kolan svalna.
  6. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret. Häll chokladen över pajen. Låt den kallna helt och skär sedan i bitar.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen