Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 december 2013

Så gör du en egen smarrig Toffifee

En hemlagad variant av Toffifee som är enkel att göra och supergod att äta.

FOTO: SlayStorm

Bjud gästerna på hemgjord toffifee och upplev deras glädje.

Läs också: Hitta allt om julbak här!

Toffifee

Skriv ut

Ingredienser

  • Ca 30 st
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • ca 30 hasselnötter
  • Garnering
  • 100 g nougat
  • 50 g mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Låt röran sjuda till ca 120 grader. Har du ingen termometer kan du göra ett kulprov (se faktarutan). Rör helst inte om under kokningen.
  2. Under kokningen: Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dem. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalen.
  3. Häll kolasmeten i små aluminiumformar. Lägg i en nöt i varje. Ställ formarna kallt en stund.
  4. Smält nougaten över vattenbad och lägg en klick som smälter ut ovanpå varje kola. Låt pralinerna stelna i kylskåp innan du avslutar med en klick smält, choklad på toppen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen