Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 september

Så gör du inkokta päron på gammaldags vis

Päronens tid i trädgården är kort. Spar dem som man gjorde förr, genom att koka in dem i sockerlag.

 Inkokta päron serveras gärna med smält choklad, grädde eller glass.
Inkokta päron serveras gärna med smält choklad, grädde eller glass. FOTO: IBL

Det finns inga vinterpäron som kan lagras halvårsvis, därför måste päronen tas om hand under en kort period på några veckor. Då gäller det att plocka och ta tillvara på frukterna som är delikata i desserter och bakverk.

Här är ett klassiskt recept som får päronglädjen att räcka hela vintern!

Läs också: Gör smaskig päronsylt med vanilj

Inkokta päron på gammaldags vis

Ingredienser:

  • 5-6 päron
  • 3 deciliter vatten
  • 3 deciliter socker

Så gör du:

  1. Skala päronen. Om de är stora kan de halveras och kärnas ur.
  2. Koka sockerlagen och lägg i päronen. Låt dem koka tills de nästan är mjuka. (De fortsätter mjukna medan de ligger i den heta lagen och kallnar.)
  3. Lägg de heta päronen i rena glasburkar, häll på sockerlagen och skruva på locket. Låt kallna och förvara svalt.
  4. De inkokta päronen kan smaksättas med till exempel en bit kanel, en halv vaniljstång, några stjärnanis, lite skivad ingefära eller en nypa saffran.
  5. Lägg i smaksättningen från början och låt koka med i lagen.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen