Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 februari 2018

Ostkräm – magiskt gott som tillbehör

Ostkräm eller bara en lyxig ostklick. Oavsett vad du väljer att kalla det passar det här tillbehöret lika bra till en stekt abborrfilé som till en grillad brödbit.

FOTO: Katarina Ekeström

Receptet kommer från Lands bloggare Katarina Ekeström. På hennes blogg hittar du fler goda ostrecept.

Läs också: Så ystar du egen krämig hårdost – steg för stegLäs också: Kom på ostfestival – svensk ost från hela landet!

Silkeslen ostkräm

Skriv ut

Ingredienser:

  • 100 g Västerbottensost, eller annan god smakrik sort
  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 2- 2 ½ dl rapsolja

Gör så här:

  1. Riv osten fint.
  2. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör genast i osten så att den smälter helt. Låt blandningen svalna.
  3. Lägg två äggulor och ostblandningen i behållaren till en stavmixer. Kör igång mixern och häll sakta i oljan.
  4. Krämen blir tjock, blank och alldeles sagolikt god.

Recept Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen