Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 9 maj 2017

Så gör du rårörd kråkbärssaft

Kråkbären är minst lika nyttiga som blåbär. Här ger mathantverkaren Berit Henriksson på Rönngården i Lit, ett läskande recept.Kråkbären är bättre än sitt rykte. Här ger mathantverkaren Berit Henriksson på Rönngården i Lit, ett läskande recept.

FOTO: IBL

Rårörd kråkbärssaft

Skriv ut

Ingredienser

  • 5 l kråkbär
  • 12 dl vatten.
  • 25 g vinsyra
  • 3.4 dl socker

Gör så här:

  1. Rensa och skölj bären, stöt sönder dem i en kruka.
  2. Häll vatten på de stötta bären, blanda i vinsyran och låt massan stå i 24 timmar på svalt ställ
  3. Låt bärmassan självrinna genom silduk. Mät upp den avrunna saften, rör i sockret och fortsätt röra tills sockret har löst sig.
  4. Häll upp på rena flaskor och förvara svalt. Prova att byta ut 2 liter kråkbär mot blåbär.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen