recept 9 maj 2017
Så gör du rårörd kråkbärssaft
Kråkbären är minst lika nyttiga som blåbär. Här ger mathantverkaren Berit Henriksson på Rönngården i Lit, ett läskande recept.Kråkbären är bättre än sitt rykte. Här ger mathantverkaren Berit Henriksson på Rönngården i Lit, ett läskande recept.
Rårörd kråkbärssaft
Skriv ut
Ingredienser
- 5 l kråkbär
- 12 dl vatten.
- 25 g vinsyra
- 3.4 dl socker
Gör så här:
- Rensa och skölj bären, stöt sönder dem i en kruka.
- Häll vatten på de stötta bären, blanda i vinsyran och låt massan stå i 24 timmar på svalt ställ
- Låt bärmassan självrinna genom silduk. Mät upp den avrunna saften, rör i sockret och fortsätt röra tills sockret har löst sig.
- Häll upp på rena flaskor och förvara svalt. Prova att byta ut 2 liter kråkbär mot blåbär.