Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 25 juli 2016

Så gör du rårörda hjortron – syrligt gott, snabbt och enkelt!

Rårörda hjortron är så gott. Att äta som det är till exempelvis våfflor eller varför inte som ingrediens i cheesecake. Går supersnabbt att göra. Kolla receptet här.

Hjortron

Syrlig, lite vild och inte det minsta inställsam. Så beskriver kokboksförfattaren Malin Landqvist det älskade hjortronet.

Här är ett gott och enkelt recept på en av hennes favoriter: Rårörda hjortron.

De rårörda hjortronen går bra att frysa in i små plstburkar.

Receptet kommer från boken Safta och sylta.

Rårörda hjortron på Malins vis

Hjortron

Det här behöver du

Ger cirka 4 dl
250 g hjortron (cirka 5 dl)
125 g strösocker (cirka 1 ½ dl)

Så här gör du

1. Rör ihop bär med socker. Låt stå i cirka 15 minuter.
2. Rör ytterligare en gång.

bok

Receptet kommer från boken Safta och sylta.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen