Så gör du rårörda hjortron – syrligt gott, snabbt och enkelt!
Rårörda hjortron är så gott. Att äta som det är till exempelvis våfflor eller varför inte som ingrediens i cheesecake. Går supersnabbt att göra. Kolla receptet här.
Syrlig, lite vild och inte det minsta inställsam. Så beskriver kokboksförfattaren Malin Landqvist det älskade hjortronet.
Här är ett gott och enkelt recept på en av hennes favoriter: Rårörda hjortron.
De rårörda hjortronen går bra att frysa in i små plstburkar.
Receptet kommer från boken Safta och sylta.
Läs också: Rårörda vinbär – här är bästa receptet
Rårörda hjortron på Malins vis
Det här behöver du
Ger cirka 4 dl
250 g hjortron (cirka 5 dl)
125 g strösocker (cirka 1 ½ dl)
Så här gör du
1. Rör ihop bär med socker. Låt stå i cirka 15 minuter.
2. Rör ytterligare en gång.
Läs också: Hjortron – så hittar du dem
Receptet kommer från boken Safta och sylta.