Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 juni 2017

Så gör du sommarens härligaste dryck: Läskande rallarrossaft

Läskande att dricka som den är, med bubbelvatten eller i en härlig sommardrink. Somliga påstår att rallarossaft är den bästa sommardrinken. Så enkelt gör du den.

 Rallarrosor är inte bara vackra att se på, de smakar fantastiskt i saft också.
Rallarrosor är inte bara vackra att se på, de smakar fantastiskt i saft också.

Läs också: Älggrässaft med smak av citron

Denna ljuvliga sommarsaft av rallarrosor brukar matkreatören Eva Gunnare i Jokkmokk göra. Här bjuder hon på receptet.

Rallarrossaft

Skriv ut

Ingredienser

  • 15 stora eller 30 mindre rallarrosblommor (hela toppen av växten med så mycket blommor som möjligt)
  • 1,5 kg socker
  • 50 g citronsyra
  • 2 skivade ekologiska citroner
  • 2 liter hett vatten (ej kokande)

Gör så här

  1. Lägg rallarrosorna i en stor kastrull eller hink.
  2. Häll på socker, citronsyra, skivade citroner samt 2 liter hett vatten (ej kokande). 
  3. Rör tills sockret har löst sig. Låt svalna och förvara svalt i 4-6 dagar innan saften silas av och hälls på flaskor. Saften håller cirka 3 veckor i kylen. Frys in för längre hållbarhet.

Källa: Eva Gunnare

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen