Recept 19 juni 2017
Så gör du sommarens härligaste dryck: Läskande rallarrossaft
Läskande att dricka som den är, med bubbelvatten eller i en härlig sommardrink. Somliga påstår att rallarossaft är den bästa sommardrinken. Så enkelt gör du den.
Läs också: Älggrässaft med smak av citron
Denna ljuvliga sommarsaft av rallarrosor brukar matkreatören Eva Gunnare i Jokkmokk göra. Här bjuder hon på receptet.
Rallarrossaft
Skriv ut
Ingredienser
- 15 stora eller 30 mindre rallarrosblommor (hela toppen av växten med så mycket blommor som möjligt)
- 1,5 kg socker
- 50 g citronsyra
- 2 skivade ekologiska citroner
- 2 liter hett vatten (ej kokande)
Gör så här
- Lägg rallarrosorna i en stor kastrull eller hink.
- Häll på socker, citronsyra, skivade citroner samt 2 liter hett vatten (ej kokande).
- Rör tills sockret har löst sig. Låt svalna och förvara svalt i 4-6 dagar innan saften silas av och hälls på flaskor. Saften håller cirka 3 veckor i kylen. Frys in för längre hållbarhet.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.