Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 juni 2017

Så gör du sommarens härligaste dryck: Läskande rallarrossaft

Läskande att dricka som den är, med bubbelvatten eller i en härlig sommardrink. Somliga påstår att rallarossaft är den bästa sommardrinken. Så enkelt gör du den.

 Rallarrosor är inte bara vackra att se på, de smakar fantastiskt i saft också.
Rallarrosor är inte bara vackra att se på, de smakar fantastiskt i saft också.

Läs också: Älggrässaft med smak av citron

Denna ljuvliga sommarsaft av rallarrosor brukar matkreatören Eva Gunnare i Jokkmokk göra. Här bjuder hon på receptet.

Rallarrossaft

Skriv ut

Ingredienser

  • 15 stora eller 30 mindre rallarrosblommor (hela toppen av växten med så mycket blommor som möjligt)
  • 1,5 kg socker
  • 50 g citronsyra
  • 2 skivade ekologiska citroner
  • 2 liter hett vatten (ej kokande)

Gör så här

  1. Lägg rallarrosorna i en stor kastrull eller hink.
  2. Häll på socker, citronsyra, skivade citroner samt 2 liter hett vatten (ej kokande). 
  3. Rör tills sockret har löst sig. Låt svalna och förvara svalt i 4-6 dagar innan saften silas av och hälls på flaskor. Saften håller cirka 3 veckor i kylen. Frys in för längre hållbarhet.

Källa: Eva Gunnare

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen