Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 augusti 2018

Så kokar du kräftor

Inled augusti med en riktig kräftskiva. Så här kokar du kräftor med egen kräftlag.

 Har man turen att kunna få levande kräftor eller fiska dem själv behöver de kokas i ett gott spad för att verkligen komma till sin rätt. Foto: Istock
Har man turen att kunna få levande kräftor eller fiska dem själv behöver de kokas i ett gott spad för att verkligen komma till sin rätt. Foto: Istock FOTO: knape

Läs också: Alla recept du behöver till kräftskivan

Så kokar du kräftor

Skriv ut

Ingredienser (cirka 5 portioner)

  • 30 kräftor
  • 5 liter vatten
  • 180 g salt
  • 2 sockerbitar
  • ca 15 kvistar krondill

Gör så här:

  1. Skölj kräftorna väl.
  2. Koka upp vattnet med 1–2 kvistar krondill, salt och sockerbitarna.
  3. Lägg i några kräftor i taget när vattnet stormkokar.
  4. När alla kräftorna är i, låt det koka 7–8 minuter.
  5. Häll upp kräftor och spad i ren hink och låt det svalna.
  6. Tryck till sist ner mycket dill i hinken (10–15 kvistar) med de färdig- kokta kräftorna. Smaklig måltid!

Recept: Emma Olai

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen