Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 28 juni 2016

Så lätt gör du sommarens godaste blåbärssylt

Blåbärssylt – mums. Här får du sommarens bästa receptet. Så enkelt!

Det här härliga receptet kommer från Malin Landqvists nya bok Safta och sylta.

Malins bästa blåbärssylt

Det här behöver du

Ger cirka 1,5 liter
1,4 kg blåbär (cirka 2 liter)
500 g strösocker (5,5 dl)
eventuellt 1 krm natriumbensoat

Så här gör du

1. Rensa och skölj bären.
2. Varva dem i en gryta med sockret.
3. Värm blandningen och låt koka på svag värme utan lock i cirka 15 minuter.
4. Tillsätt eventuellt 1 krm natriumbensoat utrört i lite vatten.
5. Dra kastrullen från värmen och skumma väl.
6. Häll upp på väl rengjorda, varma burkar. Förslut.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen