Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 oktober

Saffransaioli

Aioli med saffran är en smakrik tuffing som passar till rökta räkor.

 Saffransaioli är lätt att göra.
Saffransaioli är lätt att göra.

Aioli är en kall sås med vitlök och olja som huvudingredienser. Den smaksätts traditionellt med salt och citronsaft eller vinäger. I den här varianten ger även saffran och dijonsenap sting åt det hela.

Läs också: Tempurafriterade grönsaker och scampi med het majo

Saffransaioli

Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 1 stk dijonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ca 1/2 g saffran, 1 påse
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här:

  1. Det är bra om alla ingredienser har samma temperatur. Vispa äggulorna med senap, citronsaft, vitlök och saffran. Vispa i oljorna först droppvis, sedan i en fin stråle. Vispa rejält så att det inte skär sig. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylen.

Recept: Håkan Larsson

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen