Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Saffranskola med kokos

En busenkel och julig kola med saffran och kokos som passar utmärkt på adventsfikat.

 Skär upp saffranskolan i bitar och svep in den i gulliga portionsförpackningar.
Skär upp saffranskolan i bitar och svep in den i gulliga portionsförpackningar. FOTO: Thomas Carlgren

Seg kola är ett måste inför julen. Smaksättningen på denna med kokos och saffran går riktigt bra ihop. Vi spår en ny klassiker på julens gottebord!

Läs också: Hemgjord kola med vanilj och havssalt

Saffranskola med kokos

Skriv ut

Ingredienser: (40 bitar)

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl kokos
  • 0,5 g saffran

Gör så här:

  1. Blanda grädde, smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka upp och rör om.
  3. Fortsätt att koka tills smeten är 120-125 grader varm eller gör ”kulprovet” för att se om smeten är klar.
  4. Blanda ner kokos som rostas lätt i varm stekpanna tillsammans med saffranen i smeten.
  5. Häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 20x30 cm.
  6. Låt stelna något innan den skärs i bitar.

Recept: Katarina Carlgren

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen