Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Saffranskola med kokos

En busenkel och julig kola med saffran och kokos som passar utmärkt på adventsfikat.

 Skär upp saffranskolan i bitar och svep in den i gulliga portionsförpackningar.
Skär upp saffranskolan i bitar och svep in den i gulliga portionsförpackningar. FOTO: Thomas Carlgren

Seg kola är ett måste inför julen. Smaksättningen på denna med kokos och saffran går riktigt bra ihop. Vi spår en ny klassiker på julens gottebord!

Läs också: Hemgjord kola med vanilj och havssalt

Saffranskola med kokos

Skriv ut

Ingredienser: (40 bitar)

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl kokos
  • 0,5 g saffran

Gör så här:

  1. Blanda grädde, smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka upp och rör om.
  3. Fortsätt att koka tills smeten är 120-125 grader varm eller gör ”kulprovet” för att se om smeten är klar.
  4. Blanda ner kokos som rostas lätt i varm stekpanna tillsammans med saffranen i smeten.
  5. Häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 20x30 cm.
  6. Låt stelna något innan den skärs i bitar.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen