Recept 13 november 2018
Saffranskola med kokos
En busenkel och julig kola med saffran och kokos som passar utmärkt på adventsfikat.
Seg kola är ett måste inför julen. Smaksättningen på denna med kokos och saffran går riktigt bra ihop. Vi spår en ny klassiker på julens gottebord!
Läs också: Hemgjord kola med vanilj och havssalt
Saffranskola med kokos
Skriv ut
Ingredienser: (40 bitar)
- 3 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl ljus sirap
- 1 ½ dl kokos
- 0,5 g saffran
Gör så här:
- Blanda grädde, smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
- Koka upp och rör om.
- Fortsätt att koka tills smeten är 120-125 grader varm eller gör ”kulprovet” för att se om smeten är klar.
- Blanda ner kokos som rostas lätt i varm stekpanna tillsammans med saffranen i smeten.
- Häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 20x30 cm.
- Låt stelna något innan den skärs i bitar.