Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 november

Saffranspannkaka i portionsformar

Små goda saffranspannkakor för särskilt hungriga fikagäster. Serveras med lite vispad grädde och sylt eller några lingon som dekoration.

 Det blir extra trevligt med små portionsformar. Här serveras saffranspannkakan tillsammans med vispad grädde.
Det blir extra trevligt med små portionsformar. Här serveras saffranspannkakan tillsammans med vispad grädde. FOTO: Thomas Carlgren

De här små saffranspannkakorna är goda och mättande att servera till adventsfikat. Risgrynsgröten kan du antingen koka själv eller köpa färdig.

Glögg passar till och blir garanterat uppskattat på bjudningen!

Läs även: Stadig frukost på snabblagad havregrynsgröt

Saffranspannkaka i portionsformar

Ingredienser: (8 portioner)

  • 500 g risgrynsgröt (köpt eller hemkokt)
  • 1 paket saffran ½ g
  • 1 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl skållad och finhackad sötmandel.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj 8 stycken små ungfasta formar.
  3. Stöt socker och saffran i en mortel.
  4. Lägg gröten i en skål och vänd ner saffran och socker.
  5. Rör ner grädden i gröten
  6. Vispa upp äggen lätt och rör ner i gröten.
  7. Vänd ner mandeln.
  8. Fördela smeten i formarna.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Recept: Katarina Carlgren

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 41 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen