Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Saffransskorpor med mandel

Skorpor med mörk choklad och mandel får julig smak av saffran.

 Saffransskorporna får en vackert svag ljusgul färg.
Saffransskorporna får en vackert svag ljusgul färg. FOTO: Thomas Carlgren

Till jul ska det vara skorpor med julig smak av saffran. Kombinationen med choklad och mandel gör de extra goda. Och de håller sig goda hela julmånaden i en burk.

Läs också: Kardemummaskorpor med mandel

Saffransskorpor med mandel

Skriv ut

Ingredienser: (50 stycken)

  • 75 g smör rumsvarmt
  • 1-2 påsar saffran (beroende på tycke och smak)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 100 hackad mörkchoklad
  • 1 dl skalad och hackad sötmandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stöt saffranet med lite socker i en mortel.
  3. Vispa smör, socker och saffran pösigt.
  4. Vispa ner äggen ett i taget.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  6. Blanda ner det tillsammans med den hackade chokladen och mandeln i smeten.
  7. Rör till en slät deg.
  8. Dela degen i 3 längder och rulla till längder.
  9. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper.
  10. Grädda i cirka 20 minuter.
  11. Ta ut plåten och skär i bitar på snedden.
  12. Stäng av ugnen.
  13. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna stå i eftervärmen tills de känns torra och knapriga.

Recept: Katarina Carlgren

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen