Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Saffransskorpor med mandel

Skorpor med mörk choklad och mandel får julig smak av saffran.

 Saffransskorporna får en vackert svag ljusgul färg.
Saffransskorporna får en vackert svag ljusgul färg. FOTO: Thomas Carlgren

Till jul ska det vara skorpor med julig smak av saffran. Kombinationen med choklad och mandel gör de extra goda. Och de håller sig goda hela julmånaden i en burk.

Läs också: Kardemummaskorpor med mandel

Saffransskorpor med mandel

Skriv ut

Ingredienser: (50 stycken)

  • 75 g smör rumsvarmt
  • 1-2 påsar saffran (beroende på tycke och smak)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 100 hackad mörkchoklad
  • 1 dl skalad och hackad sötmandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stöt saffranet med lite socker i en mortel.
  3. Vispa smör, socker och saffran pösigt.
  4. Vispa ner äggen ett i taget.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  6. Blanda ner det tillsammans med den hackade chokladen och mandeln i smeten.
  7. Rör till en slät deg.
  8. Dela degen i 3 längder och rulla till längder.
  9. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper.
  10. Grädda i cirka 20 minuter.
  11. Ta ut plåten och skär i bitar på snedden.
  12. Stäng av ugnen.
  13. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna stå i eftervärmen tills de känns torra och knapriga.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen