Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 december 2023

Saffransskorpor

Skorpor med saffranssmak. Inte bara gott utan även lite knaprigt. Passar perfekt till 3-kaffet!

 Vackert! Skorporna passar perfekt i en gammal låda av plåt. De lär inte ligga kvar så länge...
Vackert! Skorporna passar perfekt i en gammal låda av plåt. De lär inte ligga kvar så länge...

Receptet är gjort av Clara Lidström, Underbara Clara, och finns i bakboken Underbara vinter som ges ut av The Book Affair (2023). Mycket smak för pengarna!

Läs också: Saffransskorpor med mandel

Saffransskorpor

Skriv ut

Ingredienser

  • Cirka 10 st
  • 1 g saffran (2 kuvert)
  • 1 tsk strösocker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1⁄2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mortla saffranet tillsammans med 1 tesked strösocker.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffrans­ sockret. Häll över i en bunke och vispa i äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop med äggsmeten.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i tre bitar och forma dem till längder på plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna på plåten i 1 1⁄2 centimeter tjocka skivor och låt dem sedan gräddas i ytter­ligare 10 minuter.
  8. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i efter­värmen.

Recept och foto: Clara Lidström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen