Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Saffranssnittar med vit choklad

Saffranssnittar med vit choklad är goda och älskade julklassiker att servera till glöggen.

 Snittar med saffran passar glöggen.
Snittar med saffran passar glöggen. FOTO: Thomas Carlgren

Här har vi perfekta julkakor i form av saffranssnittar som ringlats med vit choklad. Baka i längder och skär i sneda bitar medan de ännu är varma. Fy så gott!

Läs också: Schackrutor med mördeg och kakao

Saffranssnittar

Skriv ut

Ingredienser:

  • 0,5 g saffran
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 100 g smör
  • 2 msk sirap ljus
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad till garnering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stöt saffran med lite socker i en mortel. Bland med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
  3. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda i vetemjöl och bakpulver och rör ner ihop till en smidig deg.
  4. Rulla degen till 2 längder och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till rullarna med fingrarna.
  5. Grädda längderna i ugnen i 12-15 minuter. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma.
  6. Smält chokladen över vattenbad. Ringla över snittarna med den varma chokladsmeten. Låt svalna.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen