Recept 13 november 2018
Saffranssnittar med vit choklad
Saffranssnittar med vit choklad är goda och älskade julklassiker att servera till glöggen.
Här har vi perfekta julkakor i form av saffranssnittar som ringlats med vit choklad. Baka i längder och skär i sneda bitar medan de ännu är varma. Fy så gott!
Läs också: Schackrutor med mördeg och kakao
Saffranssnittar
Skriv ut
Ingredienser:
- 0,5 g saffran
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vatten
- 100 g smör
- 2 msk sirap ljus
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g vit choklad till garnering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Stöt saffran med lite socker i en mortel. Bland med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
- Vispa smöret och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda i vetemjöl och bakpulver och rör ner ihop till en smidig deg.
- Rulla degen till 2 längder och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till rullarna med fingrarna.
- Grädda längderna i ugnen i 12-15 minuter. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma.
- Smält chokladen över vattenbad. Ringla över snittarna med den varma chokladsmeten. Låt svalna.