Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj

Saftig kyckling med balsamsås

Favoritkycklingen med lufttorkad skinka och en krämig sås gjord på vispgrädde, balsamvinäger, oregano och vitlök.

 Kyckling lindad i lufttorkad skinka med sås på grädde, balsamvinäger, oregano och vitlök.
Kyckling lindad i lufttorkad skinka med sås på grädde, balsamvinäger, oregano och vitlök. FOTO: Arla

Kycklingfiléer lindade i lufttorkad skinka som bakas möra i ugn och serveras med frästa grönsaker är en ljuvlig rätt för hela familjen.

Om du vill går det utmärkt att äta den med potatis, pasta eller ris.

Läs också: Kycklingpanna med bacon och gräslök

Lindad kyckling i balsamsås

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g sockerärter
  • 200 g cocktailtomater
  • 0,5 dl plockad färsk oregano

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
  3. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  4. Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med oregano.

Recept: Arla

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen