Recept 27 november 2018
Saftigt goda kokostoppar
Kokostoppar är ett saftigt litet bakverk på bara fem ingredienser som passar glutenintoleranta.
Om du vill göra dina toppar extra festliga kan du doppa botten i smält mörk choklad. Smakerna gifter sig jättefint ihop!
Läs också: Kärleksmums med glasyr och kokos
Kokostoppar
Skriv ut
Ingredienser: (20 st)
- 50 g smör
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 200 g kokosflingor
- En halv citron, rivet skal av
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt kokosflingor, citronskal och smör och rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min.
- Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar.