Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 november 2018

Saftigt goda kokostoppar

Kokostoppar är ett saftigt litet bakverk på bara fem ingredienser som passar glutenintoleranta.

 Kokostoppar är enkla att göra och så goda att äta.
Kokostoppar är enkla att göra och så goda att äta. FOTO: Alamy

Om du vill göra dina toppar extra festliga kan du doppa botten i smält mörk choklad. Smakerna gifter sig jättefint ihop!

Läs också: Kärleksmums med glasyr och kokos

Kokostoppar

Skriv ut

Ingredienser: (20 st)

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g kokosflingor
  • En halv citron, rivet skal av

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt kokosflingor, citronskal och smör och rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min.
  3. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen