Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 oktober 2018

Sallad med askad syrlig getost

En somrig sallad med askad syrlig getost, bär, äpple och kanderade nötter.

 En fräsch och vacker sallad till buffébordet.
En fräsch och vacker sallad till buffébordet. FOTO: Matthew Phillips

Visst är det gott med någonting fräscht på tallriken! Det här receptet passar bra som tillbehör till en köttbit, som det är eller på en buffé.

Spar receptet till i sommar när jordgubbarna är som sötast om du inte har lyckan att ha kvar i frysen.

Gör så här: Spenatsallad med getost och havtorn

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • Sallad
  • 100 g askad syrlig getost
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl hallon
  • 10 st jordgubbar – delade i kvartar
  • 1 st grönt äpple – tunt skivat
  • 10 st små tomater
  • 75 g kanderade nötter – hackade
  • blandade salladsblad av till exempel frisée, mâche och ruccola
  • Vinägrett
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk schalottenlök – finhackad
  • 1 1/2 dl olivolja

Gör så här:

  1. Lägg ut de blandade salladsbladen på ett stort fat.
  2. Toppa med resterande ingredienser och avsluta med att ringla över vinägretten.
  3. Vinägrett. Häll alla ingredienser i en glasburk med lock, skruva på locket ordentligt och skaka burken tills allt blandats.

Recept: Anna-Karin Gidlund och Sören Östman

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen