Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj

Saltad squash

Ta vara på skörden och gör egen, saltad squash. Squashen kan du sedan servera som tillbehör i stället för inlagd gurka.

 Att göra egen, saltad squash är perfekt när man får en stor skörd.
Att göra egen, saltad squash är perfekt när man får en stor skörd. FOTO: Ove Lindfors

Läs också: Så gör du egna squashchips

Saltad squash

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 1/2 liter)

  • 1 kg små squash
  • 10–15 svarta vinbärsblad
  • Lag:
  • 1 liter vatten
  • 3 msk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk dillfrö
  • 2 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Skölj squashen, dela den tvärsöver och skär den i stavar. Skölj vinbärsbladen.
  2. Varva squash och vinbärsblad i väl rengjorda burkar.
  3. Blanda alla ingredienser till lagen. Rör tills salt och socker lösts upp. Lagen behöver inte kokas.
  4. Häll lagen över squashen, den ska täcka. Sätt på lock. Förvara mörkt och svalt eller i kylskåp.
  5. Squashen är färdig att äta efter ett par veckor.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen