Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 september 2017

Saras smarta knep – så gör du med överblivna grönsaker

I sin nya bok Skillnadens skörd bjuder Sara Bäckmo på massor av smarta odlingstips och härliga recept. Här är ett av dem som är perfekt att ta till när man har grönsaker över.

FOTO: Gard Fors

Små snuttar av squash eller lökändar som inte passade på burgaren – kasta dem inte! Gör Sara Bäckmos snålröra av dem!

Läs också: Sara Bäckmos nya bok: ”Plöj ner grönsakerna i maten!”Läs också: Ratatouille i skördetider – säsongens bästa recept

Saras snålröra

Skriv ut

Gör så här:

  1. Skär dina grönsaker i lagom stora bitar (tex. squash, tomat, vitlök och lök)
  2. Lägg dem i en ugnsform, ringla över honung, ett par stänk vinäger och salt.
  3. Ugnsbaka grönsakerna i max 150 grader i cirka 2,5 timmar.
  4. Mixa fint, om du vill eller låt röran ha kvar lite större bitar.
  5. Resultatet blir en underbart god röra att använda som pålägg eller som grund i olika maträtter.
  6. Variera innehållet efter det som finns i trädgården och använd gärna halvskruttiga grönsaker som inte passar till finrätterna.

Recept: Skillnadens skörd

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen