Recept 6 september 2017
Saras smarta knep – så gör du med överblivna grönsaker
I sin nya bok Skillnadens skörd bjuder Sara Bäckmo på massor av smarta odlingstips och härliga recept. Här är ett av dem som är perfekt att ta till när man har grönsaker över.
Små snuttar av squash eller lökändar som inte passade på burgaren – kasta dem inte! Gör Sara Bäckmos snålröra av dem!
Läs också: Sara Bäckmos nya bok: ”Plöj ner grönsakerna i maten!”Läs också: Ratatouille i skördetider – säsongens bästa recept
Saras snålröra
Skriv ut
Gör så här:
- Skär dina grönsaker i lagom stora bitar (tex. squash, tomat, vitlök och lök)
- Lägg dem i en ugnsform, ringla över honung, ett par stänk vinäger och salt.
- Ugnsbaka grönsakerna i max 150 grader i cirka 2,5 timmar.
- Mixa fint, om du vill eller låt röran ha kvar lite större bitar.
- Resultatet blir en underbart god röra att använda som pålägg eller som grund i olika maträtter.
- Variera innehållet efter det som finns i trädgården och använd gärna halvskruttiga grönsaker som inte passar till finrätterna.