Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 maj 2019

Scrambled pancakes

Scrambled pancakes eller pannkaksröra är ett snyggt sätt att rädda dig från katastrof när pannkakorna inte vill hålla ihop.

 Pannkakor som medvetet faller i sär är minst lika goda som de klassiska!
Pannkakor som medvetet faller i sär är minst lika goda som de klassiska! FOTO: Istock

Hör du till dem som har svårt att vändsteka pannkakor? Lugn, här är ett recept där de ska falla i sär! Pannkaksröra är ett härligt opretentiöst sätt att servera rätten på.

Läs också: Supergoda pannkakor – bästa receptet

Scrambled pancakes

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Blanda äggen med hälften av mjölken, mjölet och salt i en tillbringare eller skål.
  2. Vispa smeten klumpfri och späd med resten av mjölken.
  3. Lägg en rågad klick smör i en het stekpanna, vänta tills smöret fräser.
  4. Häll 2 dl smet i pannan och rör runt likt vid tillagning av äggröra.
  5. Stek tills smeten blir fast och får färg.
  6. Upprepa i omgångar.
  7. Servera med dina favorittillbehör, till exempel färska bär och vispad grädde.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen