Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 maj 2019

Scrambled pancakes

Scrambled pancakes eller pannkaksröra är ett snyggt sätt att rädda dig från katastrof när pannkakorna inte vill hålla ihop.

 Pannkakor som medvetet faller i sär är minst lika goda som de klassiska!
Pannkakor som medvetet faller i sär är minst lika goda som de klassiska! FOTO: Istock

Hör du till dem som har svårt att vändsteka pannkakor? Lugn, här är ett recept där de ska falla i sär! Pannkaksröra är ett härligt opretentiöst sätt att servera rätten på.

Läs också: Supergoda pannkakor – bästa receptet

Scrambled pancakes

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Blanda äggen med hälften av mjölken, mjölet och salt i en tillbringare eller skål.
  2. Vispa smeten klumpfri och späd med resten av mjölken.
  3. Lägg en rågad klick smör i en het stekpanna, vänta tills smöret fräser.
  4. Häll 2 dl smet i pannan och rör runt likt vid tillagning av äggröra.
  5. Stek tills smeten blir fast och får färg.
  6. Upprepa i omgångar.
  7. Servera med dina favorittillbehör, till exempel färska bär och vispad grädde.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen