Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 februari

Semmelkladdkaka med vispgrädde

Semla och kladdkaka är lika med sant. Kombinationen mjukseg kardemummakaka och nyvispad grädde är ljuvlig.

 Semmelkladdkakan är en kombination av ljus kladdig kaka, mandelmassa och vispgrädde.
Semmelkladdkakan är en kombination av ljus kladdig kaka, mandelmassa och vispgrädde. FOTO: Kungsörnen

Varför nöja sig med en semla när det går att baka en hel semmelkladdkaka!

Den här kakan med härlig kardemumma- och mandelsmak går fort att baka och gör det enkelt att kunna njuta av smaken av semla, året om!

Läs också: Semlor i långpanna med mandelmassa och vispgrädde

Semmelkladdkaka

Ingredienser (ca 8 bitar):

  • 150 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 75 g mandelflagor
  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker
  • smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
  3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
  5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden lätt.
  9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Servera!

Recept: Kungsörnen

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen