Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 mars

Senapssill med dill och yoghurt

Godaste senapssillen gör du enkelt själv. Caroline Hofbergs kan vara det bästa.

 Påskens godaste senapssillen gör du enkelt själv.
Påskens godaste senapssillen gör du enkelt själv. FOTO: Ove Lindfors

En klick grekisk yoghurt ger fin fräschör åt denna supergoda senapssill som är enkel att göra själv.

Läs också: Godaste lammfärsbiffarna

Senapssill med dill och yoghurt

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 2 förpackningar 5–minuterssill à 420 g
  • ¾ dl söt grovkorning senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl hackad dill
  • salt
  • nymald vitpeppar

Gör så här

  1. Häll av lagen, låt sillen rinna av väl och skär i bitar.
  2. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning till en tjock sås.
  3. Rör ner yoghurt och dill i såsen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner sillen.
  4. Låt helst sillen stå till sig i kylen några timmar, eller över natten.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen