Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november 2019

Senapsslungad brysselkål

Brysselkål som slungats i senap, vispgrädde och smör serveras här med rostade hasselnötter och pumpakärnor.

 Brysselkål och senap hör julen till.
Brysselkål och senap hör julen till. FOTO: Ove Lindfors

Brysselkål tillhör julbordets goda nyttigheter. Den här varianten är extra välsmakande tack vare att den slungats i julsenap och serveras med knapriga nötter och frön. Njut av grönt även i jul!

Läs också: Saftiga revbensspjäll – så gör du

Senapsslungad brysselkål

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner):

  • 1/2 dl hasselnötter
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1 liten rödlök
  • 500 g färsk brysselkål
  • 25 g smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk julsenap
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • salt
  • nymald peppar

Gör så här:

  1. Rosta hasselnötterna i en torr panna. Gnugga av skalet mellan hushållspapper och grovhacka dem. Rosta pumpakärnorna. Skala och hacka löken.
  2. Ansa brysselkålen. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Känn med en provsticka, det är viktigt att den inte blir överkokt. Låt brysselkålen rinna av genom durkslag.

  3. Smält smöret i en stekpanna. Häll på grädden när smöret puttrar men fortfarande är ljust. Koka upp och sänk värmen. Låt grädden koka ihop på svag värme cirka 5 minuter.
  4. Blanda i senap och apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner brysselkålen.
  5. Häll upp och strö över rödlök, nötter och pumpakärnor.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen