Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 november

Siciliansk böngryta caponata

Mättande bön- och grönsaksgryta med spännande smakbrytning mellan syrligt och en aning sötma från russin.

 Mättande bön- och grönsaksgryta med spännande smakbrytning mellan syrligt och sött.
Mättande bön- och grönsaksgryta med spännande smakbrytning mellan syrligt och sött. FOTO: Katarina Ekeström

Denna sicilianska vegogryta passar fint både som huvud- och sidorätt. I Italien äts den gärna med pasta eller som tillbehör till kött och fisk.

Läs också: Mustig köttfärssås med rotfrukter

Caponata

Skriv ut

Ingredienser: (4 – 6 personer)

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 paprika, gul eller röd
  • 1 burk hela tomater
  • 1 förpackning cannelinibönor, 400 g
  • ½ medelstark chili, spansk peppar
  • 2 msk kapris
  • ½ dl russin
  • ½ msk vinäger
  • ½ tsk timjan eller rosmarin
  • salt

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna aubergine, squash och paprikor. Hetta upp olja i en panna eller gryta och fräs grönsakerna varsamt utan att bryna hårt i 10 minuter.
  2. Häll på tomater och sköljda bönor. Finhacka chilin och lägg den i pannan tillsammans med kapris, russin, vinäger örtkryddor och salt. Småputtra 20 minuter. Servera varm eller ljummen med gott bröd.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen