Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 december 2023

Sillsallad

Sillsallad, kan det bli enklare? Skära, blanda, låta stå och sedan njuta. Smakerna av sillsallad kommer aldrig bli omoderna! Detta är ett snabbt recept som du inte kan misslyckas med.

Gör sillsalladen minst en dag i förväg så att smakerna får stå och mogna, då blir de ännu godare. Receptet är skapat av kocken och krögaren Fredrik Eriksson och finns i kokboken Astrid Lindgrens julkokbok – min barndoms jul som ges ut av Norstedts (2023).

Sillsallad

Skriv ut

Ingredienser

  • 200 g inlagda sillfiléer
  • 1 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 1 liten gul lök
  • 2 stora kokta kalla potatisar
  • 1–2 saltgurkor
  • 2 dl inlagda rödbetor
  • 1⁄2 dl rödbetsspad
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken.
  2. Tärna sillfiléer, äpple, potatis, saltgurka och rödbetor.
  3. Blanda samtliga ingredienserna i en bunke och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt sillsalladen stå minst 1 dygn i kylen så att smakerna mognar innan servering.

Recept Fredrik Eriksson Foto Lina Eidenberg Adamo

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen