Recept 4 oktober 2018
Silltårta med ägg och kavring
En dekorativ tårta med matjessill som pryder sin plats på sillbordet, eller varför inte servera den som nattamat.
Matbloggaren Caroline Hofbergs smörgåstårtor är en underbar kombination av klassiska och nya smaker.
Den här silltårtan är fylld med godsaker som hårdkokta ägg, inlagda rödbetor och philadelphiaost. Pyntas snyggt med hyvlade polkabetor och cornichoner skivade på tvären.
Läs också: Morotstårta med citronfrosting och kokos
Silltårta
Skriv ut
Ingredienser: (8–10 bitar)
- 18 skivor kavring (1 förpackning)
- Fyllning
- 4 hårdkokta ägg
- 1 rödlök
- 4 dl crème fraiche
- 200 g philadelphiaost
- 3 msk dijonsenap
- 5 msk Bostongurka
- 3 msk hackad kapris
- 1 ½ dl hackad dill
- salt
- nymald peppar
- 2 dl hackade inlagda rödbetor
- Till garnering
- gräslök
- 2 burkar hela matjesfiléer à 200 g
- tunt hyvlade polkabetor, helst på mandolin
- cornichoner, delade på längden
- skivad rödlök
- rädisor
- coctailkapris
Gör så här:
- Kantskär brödet.
- Skala och hacka ägg och lök. Blanda alla ingredienser, utom rödbetorna, till fyllningen. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut 6 skivor bröd, något omlott, så att det bildas en botten. Bred 1/3 av fyllningen och hälften av rödbetshacket ovanpå.
- Lägg på ett nytt lager bröd och bred över 1/3 av fyllningen och resten av rödbetorna.
- Täck med ytterligare ett lager bröd.
- Bred resten av krämen över och runt hela tårtan. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
- Vid servering: Täck kanterna med hackad gräslök. Garnera tårtan med sillbitar, polkabetor, cornichoner, rödlöksringar, rädisor och kapris.