Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 juni

Silviakaka i långpanna

En mjuk sockerkaka med vaniljglasyr och kokosflingor som passar utmärkt att baka i långpanna.

 Silviakakan blir lite roligare med några droppar karamellfärg i krämen.
Silviakakan blir lite roligare med några droppar karamellfärg i krämen. FOTO: Istock

Silviakaka är en saftig kaka med krämig glasyr och kokosflingor. Som en ljus kärleksmums!

Variera gärna färgen på glasyren genom att tillsätta några droppar karamellfärg.

Läs också: Ryttarkaka – kladdig chokladkaka med kokostoscatäcke

Silviakaka

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 dl kallt vatten
  • Kräm
  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 äggulor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • karamellfärg (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker till ett vitt poröst fluff.
  3. Tillsätt kallt vatten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten.
  4. Täck en långpanna ca 30 x 24 cm med bakplåtspapper. Häll ned smeten i pannan.
  5. Grädda kakan i mitten på ugnen, ca 15 minuter. Testa med en sticka att smeten stannat.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna.
  7. Kräm: Koka ihop alla ingredienser i en liten kastrull. Låt småputtra på svag värme under omrörning. Tänk på att äggulorna tillagas vid för hög värme.
  8. Om du vill ha färg på krämen, droppa i lite valfri karamellfärg och rör om.
  9. Bred ut krämen över kakan och strö på kokos.
  10. Låt krämen svalna på kakan innan du skär upp den i lagom stora rutor.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen