Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 november 2021

Sirapskakor

Knäckig yta, seg i mitten, ja, dessa ljuvliga små kakor är oemotståndliga. Enkelt favoritrecept på knapriga sirapskakor.

 Knäckig yta, seg i mitten, ja, dessa ljuvliga små kakor är oemotståndliga.
Knäckig yta, seg i mitten, ja, dessa ljuvliga små kakor är oemotståndliga.

Sju sorters julkakor är en receptbok som står mer eller mindre sönderläst hemma i mångas kök. Numera finns klassikern i jultappning med titeln Sju sorters julkakor. Låt oss fresta med bokens godaste småkaka – lika härlig tilltugg till glöggen som till adventskaffet. Läs också: Kokostoppar med vit choklad

Knapriga sirapskakor

Skriv ut

Ingredienser (40 kakor)

  • 200 g rumstempererat smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 msk ljus sirap
  • 1 äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Vispa samman smör, socker, sirap och äggula, helst med elvisp.
  2. Blanda och tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåts-papper på två bakplåtar.
  4. Dela degen i fyra lika stora bitar och rulla ut 4 längder, lika långa som plåten. Lägg två längder på varje plåt och platta till dem lite med handen.
  5. Grädda i 15 minuter och skär sedan i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåt och förvara dem sedan i burk med lock.

Recept: Cecilia Vikbladh, Sju sorters julkakor

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen