Recept 5 november 2021
Sirapskakor
Knäckig yta, seg i mitten, ja, dessa ljuvliga små kakor är oemotståndliga. Enkelt favoritrecept på knapriga sirapskakor.
Sju sorters julkakor är en receptbok som står mer eller mindre sönderläst hemma i mångas kök. Numera finns klassikern i jultappning med titeln Sju sorters julkakor. Låt oss fresta med bokens godaste småkaka – lika härlig tilltugg till glöggen som till adventskaffet. Läs också: Kokostoppar med vit choklad
Knapriga sirapskakor
Skriv ut
Ingredienser (40 kakor)
- 200 g rumstempererat smör
- 2 dl strösocker
- 1 1/2 msk ljus sirap
- 1 äggula
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Vispa samman smör, socker, sirap och äggula, helst med elvisp.
- Blanda och tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåts-papper på två bakplåtar.
- Dela degen i fyra lika stora bitar och rulla ut 4 längder, lika långa som plåten. Lägg två längder på varje plåt och platta till dem lite med handen.
- Grädda i 15 minuter och skär sedan i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåt och förvara dem sedan i burk med lock.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.