Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 april

Skallös paj med fetaost

Du kanske känner till Michael Mosleys med 5:2-metoden – nu har hans fru Clare Bailey skrivit en kokbok. Här bjuder hon på ett recept på en skallös paj med fetaost.

 Denna smakrika paj passar fint i matlådan och håller sig bra i kylen i ungefär två dygn.
Denna smakrika paj passar fint i matlådan och håller sig bra i kylen i ungefär två dygn. FOTO: Smith & Gilmour

Receptet kommer från boken Mosleymetoden i praktiken.

Kocken tipsar!

Tina ärtorna snabbt, lägg dem i ett durkslag och häll kokt vatten sakta över dem. Låt rinna av ordentligt.

Skallös paj med fetaost (6 portioner)

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 tsk oliv- eller rapsolja till smörjning
  • 200 g fetaost, skuren i 1 1/2 cm stora tärningar
  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 4 salladslökar, ansade och tunt skivade
  • 6 stora ägg
  • 200 g helfet crème fraiche (34 % fetthalt)
  • 1 rågad msk finhackad färsk mynta
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Mynta till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader varmluft. Smörj en rund pajform med lite olja. Pajformen ska vara 20 cm i diameter och cirka 4 cm hög.
  2. Lägg fetaosttärningarna och ärtorna i formen och strö över salladslöken.
  3. Vispa upp ägg och crème fraiche i en skål, rör ner hackad mynta och krydda med rikligt med svartpeppar. (Fetaosten är väldigt salt, så du behöver nog inte salta.)
  4. Häll smeten över fetaosten och ärtorna och grädda i 25–30 minuter eller tills pajen precis har stelnat. (Stick en kniv mitt i pajen – det ska inte finnas någon vätska kvar.)
  5. Låt pajen svalna i några minuter, skär den sedan i bitar och servera.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen