Recept 19 april 2022
Skallös paj med fetaost
Du kanske känner till Michael Mosleys med 5:2-metoden – nu har hans fru Clare Bailey skrivit en kokbok. Här bjuder hon på ett recept på en skallös paj med fetaost.
Receptet kommer från boken Mosleymetoden i praktiken.
Kocken tipsar!
Tina ärtorna snabbt, lägg dem i ett durkslag och häll kokt vatten sakta över dem. Låt rinna av ordentligt.
Skallös paj med fetaost (6 portioner)
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 tsk oliv- eller rapsolja till smörjning
- 200 g fetaost, skuren i 1 1/2 cm stora tärningar
- 200 g frysta gröna ärtor, tinade
- 4 salladslökar, ansade och tunt skivade
- 6 stora ägg
- 200 g helfet crème fraiche (34 % fetthalt)
- 1 rågad msk finhackad färsk mynta
- salt och nymalen svartpeppar
- Mynta till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader varmluft. Smörj en rund pajform med lite olja. Pajformen ska vara 20 cm i diameter och cirka 4 cm hög.
- Lägg fetaosttärningarna och ärtorna i formen och strö över salladslöken.
- Vispa upp ägg och crème fraiche i en skål, rör ner hackad mynta och krydda med rikligt med svartpeppar. (Fetaosten är väldigt salt, så du behöver nog inte salta.)
- Häll smeten över fetaosten och ärtorna och grädda i 25–30 minuter eller tills pajen precis har stelnat. (Stick en kniv mitt i pajen – det ska inte finnas någon vätska kvar.)
- Låt pajen svalna i några minuter, skär den sedan i bitar och servera.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.