Recept 1 oktober 2019
Skånsk äppelkaka
Traditionell skånsk äppelkaka med kavring och äppelmos att servera på Mårtensafton.
Skånsk äppelkaka är en specialitet som serveras med stolthet efter en rejäl gåsamiddag.
Hemligheten stavas äppelmos och kavring. Köp färdig mos eller laga egen. Se länk nedan.
Läs också: Supersnabb genväg till äppelmos
Skånsk äppelkaka
Skriv ut
Ingredienser:
- 5 dl kavring, smulor
- 100 g smör
- 2 dl äppelmos
- 2 äpplen
- 2 msk strösocker
- 2 tsk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
- Fräs kavringen i smör i en stekpanna. Rör i socker och kanel.
- Täck botten av en ugnssäker form med hälften av smulet. Varva äppelskivor och äppelmos ovanpå. Avsluta med resterande smul.
- Grädda i ugnen i 15 minuter.
- Servera med vaniljsås.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.