Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober

Skånsk äppelkaka

Traditionell skånsk äppelkaka med kavring och äppelmos att servera på Mårtensafton.

 Skånsk äppelkaka passar även utmärkt till gofikat.
Skånsk äppelkaka passar även utmärkt till gofikat. FOTO: Istock

Skånsk äppelkaka är en specialitet som serveras med stolthet efter en rejäl gåsamiddag.

Hemligheten stavas äppelmos och kavring. Köp färdig mos eller laga egen. Se länk nedan.

Läs också: Supersnabb genväg till äppelmos

Skånsk äppelkaka

Skriv ut

Ingredienser:

  • 5 dl kavring, smulor
  • 100 g smör
  • 2 dl äppelmos
  • 2 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
  3. Fräs kavringen i smör i en stekpanna. Rör i socker och kanel.
  4. Täck botten av en ugnssäker form med hälften av smulet. Varva äppelskivor och äppelmos ovanpå. Avsluta med resterande smul.
  5. Grädda i ugnen i 15 minuter.
  6. Servera med vaniljsås.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen