Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober 2019

Skånsk äppelkaka

Traditionell skånsk äppelkaka med kavring och äppelmos att servera på Mårtensafton.

 Skånsk äppelkaka passar även utmärkt till gofikat.
Skånsk äppelkaka passar även utmärkt till gofikat. FOTO: Istock

Skånsk äppelkaka är en specialitet som serveras med stolthet efter en rejäl gåsamiddag.

Hemligheten stavas äppelmos och kavring. Köp färdig mos eller laga egen. Se länk nedan.

Läs också: Supersnabb genväg till äppelmos

Skånsk äppelkaka

Skriv ut

Ingredienser:

  • 5 dl kavring, smulor
  • 100 g smör
  • 2 dl äppelmos
  • 2 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
  3. Fräs kavringen i smör i en stekpanna. Rör i socker och kanel.
  4. Täck botten av en ugnssäker form med hälften av smulet. Varva äppelskivor och äppelmos ovanpå. Avsluta med resterande smul.
  5. Grädda i ugnen i 15 minuter.
  6. Servera med vaniljsås.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen