Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 juni

Skink- och ostgifflar

Fyll korgen och ge dig ut på utflykt med dessa praktiska gifflar där fyllningen redan är inbakad i brödet.

 Välfyllda skink- och ostgifflar är som en hel måltid.
Välfyllda skink- och ostgifflar är som en hel måltid. FOTO: Thomas Carlgren

Goda och luftiga gifflar som är enkla att baka, mättande och praktiska då pålägget är inbakat. Ät dem samma dag de bakas eller frys in.

Läs också: Läfsa – norskt tunnbröd med potatis

Skink- och ostgifflar

Skriv ut

Ingredienser: (8 stycken)

  • 25 g jäst
  • ¾ dl flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg lätt uppvispat
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • ca 6 ½ - 7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 8 skivor ost
  • 4 skivor skinka
  • Pensling
  • 1 ägg
  • vallmofrön

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen, rör om till jästen löser sig.
  2. Tillsätt margarin, salt, ägg och socker.
  3. Blanda i mjölet och arbeta ihop till en blank och smidig deg.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 45 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Lägg degen på ett mjölat bakbord och arbeta igenom. Kavla ut degen till en stor cirkel och ta ut 8 trekanter ur cirkeln.
  7. Lägg en ostskiva och en halv skinkskiva på varje trekant. Rulla ihop trekanten från den breda änden ned mot spetsen.
  8. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Pensla med ägg och strö över vallmofrön.
  10. Grädda gifflarna i nedre fasen av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen