Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 november 2018

Skurna franska pepparkakor

Franska pepparkakor med mandel är ett trevligt alternativ till de vanliga pepparkakorna.

 Den franska pepparkaksdegen formas som en rulle och skärs i tunna skivor.
Den franska pepparkaksdegen formas som en rulle och skärs i tunna skivor. FOTO: Istock

I ärlighetens namn, tröttnar du inte lite på pepparkakor så sådär vid tredje advent? Då kan det vara härligt att förnya sig med denna franska variant i stället. Den har kraftfull smak med söt och knaprig mandel, mums!

Läs också: Bästa receptet på hemgjord pepparkaksdeg

Franska pepparkakor

Skriv ut

Ingredienser: (120 st)

  • 200 g smör
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 2 dl sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Hacka mandeln fint.
  3. Rör smör med socker och sirap. Rör ner mandel och kryddor. Blanda bikarbonat med mjöl och rör ner det i degen.
  4. Dela degen i två bitar. Rulla ut varje del till rullar ca 25 cm. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylen cirka 1 timme.
  5. Ta ut rullarna och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter, passa så de inte bränns.
  7. Låt de nygräddade kakorna kallna på galler.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen