Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 november 2018

Skurna franska pepparkakor

Franska pepparkakor med mandel är ett trevligt alternativ till de vanliga pepparkakorna.

 Den franska pepparkaksdegen formas som en rulle och skärs i tunna skivor.
Den franska pepparkaksdegen formas som en rulle och skärs i tunna skivor. FOTO: Istock

I ärlighetens namn, tröttnar du inte lite på pepparkakor så sådär vid tredje advent? Då kan det vara härligt att förnya sig med denna franska variant i stället. Den har kraftfull smak med söt och knaprig mandel, mums!

Läs också: Bästa receptet på hemgjord pepparkaksdeg

Franska pepparkakor

Skriv ut

Ingredienser: (120 st)

  • 200 g smör
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 2 dl sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Hacka mandeln fint.
  3. Rör smör med socker och sirap. Rör ner mandel och kryddor. Blanda bikarbonat med mjöl och rör ner det i degen.
  4. Dela degen i två bitar. Rulla ut varje del till rullar ca 25 cm. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylen cirka 1 timme.
  5. Ta ut rullarna och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter, passa så de inte bränns.
  7. Låt de nygräddade kakorna kallna på galler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen