Recept 29 november 2018
Skurna franska pepparkakor
Franska pepparkakor med mandel är ett trevligt alternativ till de vanliga pepparkakorna.
I ärlighetens namn, tröttnar du inte lite på pepparkakor så sådär vid tredje advent? Då kan det vara härligt att förnya sig med denna franska variant i stället. Den har kraftfull smak med söt och knaprig mandel, mums!
Läs också: Bästa receptet på hemgjord pepparkaksdeg
Franska pepparkakor
Skriv ut
Ingredienser: (120 st)
- 200 g smör
- 5,5 dl vetemjöl
- 2 dl sötmandel
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 2 tsk malen ingefära
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malda kryddnejlikor
- 1 tsk bikarbonat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175˚C.
- Hacka mandeln fint.
- Rör smör med socker och sirap. Rör ner mandel och kryddor. Blanda bikarbonat med mjöl och rör ner det i degen.
- Dela degen i två bitar. Rulla ut varje del till rullar ca 25 cm. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylen cirka 1 timme.
- Ta ut rullarna och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter, passa så de inte bränns.
- Låt de nygräddade kakorna kallna på galler.