Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 februari 2018

Små dubbla chokladhjärtan

Små chokladhjärtan med chokladkräm emellan. Ja, det är precis så gott som det verkar.

 Supergott med krämig chokladfyllning mellan två små kakor.
Supergott med krämig chokladfyllning mellan två små kakor. FOTO: Thomas Carlgren

Dubbel kärlekslycka med de här små söta chokladfrestelserna! Du behöver hjärtformade kakformar för att få till dem.

Läs också: Seg chokladkaka med knäckigt frötäcke – underbart gott!

Små dubbla chokladhjärtan

Skriv ut

Ingredienser: (35 dubbla kakor)

  • 125 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 100 g mörkchoklad eller 100 g mjölkchoklad
  • ½ dl vispgrädde
  • 25 g smör

Gör så här:

  1. Rör smör och socker riktigt krämigt.
  2. Tillsätt mjöl och kakao.
  3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Låt degen inlindad i plastfolie vila cirka en timme i kylskåp.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut små hjärtan ur degen.
  7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
  9. Låt kakorna kallna.
  10. Fyllning: Smält chokladen tillsammans med grädde och smör, över ett vattenbad. Rör ihop till en slät kräm. Låt krämen svalna så att den tjocknar.
  11. Bred krämen på undersidan av en kaka och tryck ihop med en annan kaka. Förvara kakorna svalt

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen