Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 september 2017

Smakrik kålpesto med jordnötter och purjo – enkel och rekordgod

Grönkål, jordnötter och purjolök är härliga godsaker i den här smakrika peston. Så här enkelt rör du ihop kålpeston som sätter guldkant på de flesta middagar.

 Pesto av grönkål är en riktig höjdare till exempelvis grillade grönsaker.
Pesto av grönkål är en riktig höjdare till exempelvis grillade grönsaker. FOTO: sf_foodphoto

Den här smakrika och underbart goda peston passar perfekt till grillade grönsaker. Du kan även använda den som dressing utspädd med lite olivolja, tipsar författaren till Kålboken, Mette Løvbom. Här är hennes härliga recept på kålpesto med purjolök och jordnötter.

Läs också: Så gör du egna squashchips

Kålpesto med purjolök, jordnötter och grönkål

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 stjälk grönkål
  • 1 purjolök (bara det gröna)
  • ½ dl färskriven parmesan
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 1–1½ dl kallpressad olivolja
  • saften från ½–1 citron
  • havssalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa grönkålen och dela i mindre bitar.
  2. Skär purjolöken (det gröna) i mindre bitar.
  3. Mixa grönkål, purjo, riven parmesanost, jordnötter, 1 dl olivolja, citronsaft, salt och peppar tills du har en pesto.
  4. Smaka av med citronsaft, salt och peppar och späd eventuellt med lite olivolja om peston är för trögflytande. Mängden olja varierar med hur stor purjolöken är.

Recept: Mette Løvbom

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen