Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 29 juni 2016

Smårätt med smak av skog: Crostini med kantarelltapenade – enkelt och supergott!

Äntligen kantarelltider. Det här underbara tilltugget passar utmärkt som förrätt eller på buffén. Så enkelt och gott!

Tilltugg med nordisk smak  passar utmärkt att inleda sensommarens kalas med. Passar också fint som smårätt på buffén.

Tapenade är i originalet en sydfransk olivröra som smaksätts med sardeller och kapris. Här får röran ge inspiration till kantarellerna som smaksätts med kapris, timjan och ansjovis.

Lands matskribent Caroline Hofberg har gjort det underbara receptet.

Crostini med kantarelltapenade

KantarellCrostini

Det här behöver du

Kantarelltapenade
cirka 3 dl (räcker till 16 stycken crostini)
1 liter färska kantareller
2 vitlöksklyftor
rapsolja
1 krm socker
4 ansjovisfiléer
1 1/2 msk kapris
1 1/2 msk färsk timjan
1 1/2 tsk citronsaft
salt
nymald peppar
Crostini
lantbröd, gärna av surdeg
pepparrotsost
hackad gräslök

Så här gör du

1. Ansa och hacka kantarellerna. Hacka vitlöken. Fräs på svag värme i rapsolja tills vätskan kokat in, cirka 15 minuter. Tillsätt vitlök och socker och fräs ytterligare ett par minuter.
2. Hacka ansjovis och kapris. Blanda i ansjovis, kapris, timjan och citron. Koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar. Servera röran ljummen.
3. Crostini: Sätt ugnen på 225 grader. Skiva brödet och rosta i mitten av ugnen. Låt kallna.
4. Bred ett lager pepparrotsost på brödet vid servering. Toppa med kantarelltapenade och hackad gräslök.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen