Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 augusti 2019

Smoothie bowl

En smoothie bowl – slätmixad frusen frukt i skål – är en riktigt nyttig frukost eller mellanmål. Allt du behöver är en mixer eller matberedare!

 Gör en nyttig smoothie bowl på hallon, björnbär och banan!
Gör en nyttig smoothie bowl på hallon, björnbär och banan! FOTO: Istock

Tricket för att få till en perfekt smoothie bowl är en riktigt bra mixer eller matberedare, frusen frukt och ingen som helst vätska. Därför är det här receptet perfekt för dig som till exempel inte tål mjölkprodukter – en vanlig ingrediens i en klassisk smoothie.

Smoothie bowl topping

Smoothie bowl:en ska toppas med frukt, bär och fröer och ätas med sked. Därför är en lite frusen konsistens bäst för att undvika att all frukt sjunker ner i fruktmixen.

Tips! 1 msk jordnötssmör, mandelsmör eller hemmagjort Nutella är gott att ha i skålen!Läs också: Nyttiga overnight oats – kall gröt med smak av choklad!

Smoothie bowl

Skriv ut

Ingredienser (1 person):

  • Ca 1-2 dl frusna hallon
  • Ca 1 dl frusna björnbär eller blåbär
  • 1 mogen banan
  • valfria bär, frukt, nötter och fröer

Gör så här:

  1. Mixa hallon, björnbär och banan slätt i mixer. Ju mognare bananen är desto bättre för att snabbt få till rätt konsistens. Tillsätt 1 tsk vatten om mixen inte vill bli slät. Mixen ska hålla ihop väl och vara något frostig.
  2. Skopa upp mixen i en skål. Toppa med till exempel färska blåbär, hallon, vinbär, lingon, jordgubbar och valfria nötter och fröer.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen