Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 april

Smördegsflarn med räkor

Som förrätt, tilltugg eller på buffén. Dessa ljuvliga räkflarn med lyxig smak av ceasarkryddning är superenkla att göra.

 Drömgoda smördegsflarn med färska räkor. Perfekt på buffébordet eller som drinktilltugg.
Drömgoda smördegsflarn med färska räkor. Perfekt på buffébordet eller som drinktilltugg. FOTO: Ove Lindfors

Ceasardressingen är gjord på ansjovis och svensk lagrad ost. Och för att göra anrättningen extra god toppas hela härligheten med färska räkor.

Läs också: Påskmat – våra allra bästa recept!

Ceasarkryddat smördegsflarn med räkor

Skriv ut

Ingredienser (8 bitar):

  • 500 g räkor med skal
  • 1/2 purjolök
  • smör
  • 130 g babyspenat
  • 4 hackade ansjovisfiléer
  • 1 tsk ansjovisspad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk worchesterhiresås
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 1 ägg till pensling
  • dill

Gör så här:

  1. Skala räkorna och ställ dem i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, strimla och mjukstek purjolöken i smör. Blanda i spenaten och fräs hastigt, tills den precis sjunker ihop. Låt svalna.
  3. Blanda ansjovis, ansjovisspad, vitlök, senap och worcesterhiresås. Blanda i crème fraiche och ost. Krydda med salt och peppar.
  4. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om. Pensla kanten med lätt uppvispat ägg.
  5. Bred ut oströran över degen. Fördela spenatfräset över.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills flarnet är frasigt och har fin färg, cirka 20 minuter.
  7. Toppa flarnet med räkor och dillvippor.

Recept: Carolin Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen