Recept 6 april 2020
Smördegsflarn med räkor
Som förrätt, tilltugg eller på buffén. Dessa ljuvliga räkflarn med lyxig smak av ceasarkryddning är superenkla att göra.
Ceasardressingen är gjord på ansjovis och svensk lagrad ost. Och för att göra anrättningen extra god toppas hela härligheten med färska räkor.
Läs också: Påskmat – våra allra bästa recept!
Ceasarkryddat smördegsflarn med räkor
Skriv ut
Ingredienser (8 bitar):
- 500 g räkor med skal
- 1/2 purjolök
- smör
- 130 g babyspenat
- 4 hackade ansjovisfiléer
- 1 tsk ansjovisspad
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 tsk worchesterhiresås
- 1 dl crème fraiche
- 3 dl riven Västerbottensost
- salt
- nymald peppar
- 1 rulle kyld smördeg, 250 g
- 1 ägg till pensling
- dill
Gör så här:
- Skala räkorna och ställ dem i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj, strimla och mjukstek purjolöken i smör. Blanda i spenaten och fräs hastigt, tills den precis sjunker ihop. Låt svalna.
- Blanda ansjovis, ansjovisspad, vitlök, senap och worcesterhiresås. Blanda i crème fraiche och ost. Krydda med salt och peppar.
- Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om. Pensla kanten med lätt uppvispat ägg.
- Bred ut oströran över degen. Fördela spenatfräset över.
- Grädda i mitten av ugnen tills flarnet är frasigt och har fin färg, cirka 20 minuter.
- Toppa flarnet med räkor och dillvippor.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.