Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 december 2018

Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Superenkel och smarrig pizza med smakrik fyllning, perfekt i julbrådskan. Med ett glas gott rött till blir det rena festmaten.

 Det finns flera svenska parmaskinkor du kan använda i stället för importerad bresaola.
Det finns flera svenska parmaskinkor du kan använda i stället för importerad bresaola. FOTO: Håkan Larsson

Utmärkt även som plockmat

Den här superenkla pizzan räcker som förrätt eller plockmat åt 4-5 personer eller som middag till 2-3. Har du många gäster, gör i ordning flera pizzor som står klara i kylen och väntar på gräddning.

Bästa vinet till

Det franska området Rhônedalen producerar mustiga, kryddiga viner till bra priser. Prova exempelvis:

6018 Côtes-du-Rhône (Reserve 6018), 79 kronor.

Mas Louise (6470), 99 kronor.

Alkoholfritt: Jus de Pommes Artisanal (1990), 39 kronor.Läs också: Svensk lufttorkad skinka – bra alternativ till parma!

Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Skriv ut

Ingredienser (8-10 bitar):

  • 1 rulle färdig smördeg
  • 1 burk tomatsås
  • 80-100 g torkad skinka – det finns flera svenska alternativ till parmaskinka 
  • 150 g gorgonzola eller annan blåmögelost
  • 30-40 g ruccola

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg smördegen med sitt bakpapper på en plåt. Bred ut tomatsåsen nästan ända ut till kanten (är såsen lös kan du ”hänga” av lite vätska i en trådsil).
  2. Strimla bresaolan eller den skinka du väljer och strö över såsen. Smula osten och fördela jämnt. Baka mitt i ugnen 10-15 minuter och strö grovhackad ruccola över vid serveringen. Använd gärna pizzaskärare när du skär upp.

Recept: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen