Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 december 2018

Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Superenkel och smarrig pizza med smakrik fyllning, perfekt i julbrådskan. Med ett glas gott rött till blir det rena festmaten.

 Det finns flera svenska parmaskinkor du kan använda i stället för importerad bresaola.
Det finns flera svenska parmaskinkor du kan använda i stället för importerad bresaola. FOTO: Håkan Larsson

Utmärkt även som plockmat

Den här superenkla pizzan räcker som förrätt eller plockmat åt 4-5 personer eller som middag till 2-3. Har du många gäster, gör i ordning flera pizzor som står klara i kylen och väntar på gräddning.

Bästa vinet till

Det franska området Rhônedalen producerar mustiga, kryddiga viner till bra priser. Prova exempelvis:

6018 Côtes-du-Rhône (Reserve 6018), 79 kronor.

Mas Louise (6470), 99 kronor.

Alkoholfritt: Jus de Pommes Artisanal (1990), 39 kronor.Läs också: Svensk lufttorkad skinka – bra alternativ till parma!

Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Skriv ut

Ingredienser (8-10 bitar):

  • 1 rulle färdig smördeg
  • 1 burk tomatsås
  • 80-100 g torkad skinka – det finns flera svenska alternativ till parmaskinka 
  • 150 g gorgonzola eller annan blåmögelost
  • 30-40 g ruccola

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg smördegen med sitt bakpapper på en plåt. Bred ut tomatsåsen nästan ända ut till kanten (är såsen lös kan du ”hänga” av lite vätska i en trådsil).
  2. Strimla bresaolan eller den skinka du väljer och strö över såsen. Smula osten och fördela jämnt. Baka mitt i ugnen 10-15 minuter och strö grovhackad ruccola över vid serveringen. Använd gärna pizzaskärare när du skär upp.

Recept: Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen