Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 december 2022

Smörkola med hallon

Ljuvligare kola än denna är svår att finna. Receptet på oemotståndlig hallonkola kommer från Lena Söderströms bok Bakat till jul.

 Underbar kola som får mycket smak av hallon- pulvret.
Underbar kola som får mycket smak av hallon- pulvret. FOTO: Lena Söderström

Du kan göra eget hallonpulver av frys- torkade hallon. Smula med händerna eller kör i matberedare eller mixer, tipsar Lena Söderström.

 I boken Bakat till julen bjuder Lena Söderström på drygt 60 recept på julens söta, vackra frestelser.
I boken Bakat till julen bjuder Lena Söderström på drygt 60 recept på julens söta, vackra frestelser.

Läs också: Saffransbullar med vanilj

Smörkola med hallon

Skriv ut

Ingredienser: (25 stycken)

  • 75 g smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 1 dl vit sirap
  • 1 msk hallonpulver
  • Garnering:
  • Hallonpulver
  • Guldpulver för bakning

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta. Blanda i grädden och koka upp. Tillsätt socker och sirap och rör tills sockret löst sig. Sjud kolasmeten till 90 grader och rör om då och då.
  2. Blanda 1 dl av kolasmeten med hallonpulvret tills det löser sig. Häll blandningen i grytan och rör om tills allt blandas, sjud till 124 grader.
  3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, cirka 20 × 30 cm, och låt stelna. Ta ut kolan ur formen och pudra med lite hallon- och guldpulver. Skär i bitar. Förvara kallt.

Recept: Lena Söderström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen