Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober 2018

Smörslungade rödbetor med getost

Mjuka, söta rödbetor gifter sig fint med smör, timjan och flytande honung. Toppa med lite getost och du har en god förrätt.

 En god förrätt tillsammans med bröd men också ett gott tillbehör till lammkött.
En god förrätt tillsammans med bröd men också ett gott tillbehör till lammkött. FOTO: Ove Lindfors

Rödbetor har kallats för den röda supermaten och det med rätta. Anledningarna är flera: rödbetor kan sänka blodtrycket, ge en muskelförbättrande effekt, hjälpa mot förstoppning och minska sötsug. För att nämna några exempel.

Ett enkelt sätt att njuta av rödbetor är att liksom i det här receptet slunga dem i smör och smula över en god getost.

Läs också: Frysa in rödbetor – så gör du

Smörslungade rödbetor med getost

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 600 g små rödbetor
  • 75 g smör
  • 3 msk repade timjanblad
  • 2 msk flytande honung
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 100–150 g getost

Gör så här:

  1. Koka rödbetorna mjuka i vatten. Behåll rotspets och lite av blasten så behåller de färgen bättre. Spola dem under rinnande vatten och tryck av skalet.
  2. Bryn smöret i en kastrull och ta från värmen. Blanda i timjanblad och honung. Vänd ner rödbetorna, värm försiktigt. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg upp och smula över ost. Garnera med en timjankvist.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen