Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 30 maj 2018

Smörstekta rabarber – rekordgott på nolltid!

Rabarber stekt i smör som lyfter den sötsyrliga smaken. Detta kan vara sommarens godaste efterrätt!

FOTO: Arla

Detta underbart enkla och supergoda recept kommer från Arla.

Smörstekta rabarber

Skriv ut

Ingredienser

  • 300 g smala rabarber
  • 25 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • Vispgrädde eller vaniljyoghurt som tillbehör

Gör så här

  1. Skär rabarbern i breda bitar, lite på snedden
  2. Stek dem i smör i en panna 2 min.
  3. Strö över socker och kardemumma och stek i cirka 2 minuter tills sockret börjar bli ljusbrunt. Låt svalna lite.
  4. Vispa grädden lätt och servera till. Ett gott och magrare alternativ är vaniljyoghurt.

Arla

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen