recept 30 maj 2018
Smörstekta rabarber – rekordgott på nolltid!
Rabarber stekt i smör som lyfter den sötsyrliga smaken. Detta kan vara sommarens godaste efterrätt!
Detta underbart enkla och supergoda recept kommer från Arla.
Läs också: Rabarberkaka med sockerkakssmet
Smörstekta rabarber
Skriv ut
Ingredienser
- 300 g smala rabarber
- 25 g smör
- ¾ dl strösocker
- 1 tsk stötta kardemummakärnor
- Vispgrädde eller vaniljyoghurt som tillbehör
Gör så här
- Skär rabarbern i breda bitar, lite på snedden
- Stek dem i smör i en panna 2 min.
- Strö över socker och kardemumma och stek i cirka 2 minuter tills sockret börjar bli ljusbrunt. Låt svalna lite.
- Vispa grädden lätt och servera till. Ett gott och magrare alternativ är vaniljyoghurt.