Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 augusti

Smulpaj hallon

Smulpaj är bland det enklaste och godaste man kan göra i bakväg. Hallon är sött och gott under det knapriga täcket!

 Smulpaj med hallon är en läcker söt paj till fikat.
Smulpaj med hallon är en läcker söt paj till fikat. FOTO: Istock

Servera smulpajen med vaniljglass eller vaniljsås – eller varför inte den här busenkla råkrämen?

Smulpaj med hallon

Skriv ut

Ingredienser:

  • 125 g smör (rumsvarmt)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • en nypa salt
  • 500 g hallon
  • 1,5 msk potatismjöl
  • mandelflarn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg hallonen i valfri pajform, rund eller rektangulär. Strö över potatismjöl.
  3. Nyp ihop smör, mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke till en smuldeg.
  4. Smula degen över hallonen och grädda pajen i ca 30 minuter tills smuldegen fått fin färg.
  5. Rosta mandelflarn i en torr panna och strö över pajen. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller råkräm.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen