Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 augusti

Smulpaj med blåbär och salt (Knäckig)

Tommy Myllymäkis knäckiga smulpaj med blåbär och salt slår det mesta i pajväg. Sältan gör den fullkomligt oemotståndlig.

 I Tommy Myllymäkis deg är det mer socker och mer smör så den blir knäckigare än vanlig smulpaj.
I Tommy Myllymäkis deg är det mer socker och mer smör så den blir knäckigare än vanlig smulpaj. FOTO: Björn Ceder

Receptet kommer från mästerkocken Tommy Myllymäkis Myllymäkis menyer, en lustfylld kokbok för alla som gillar vällagad mat efter säsong.

Tommy tipsar!

Det funkar lika bra med äpple och på våren med rabarber.

 Myllymäkis menyer, Tommy Myllymäkis sjunde kokbok, innehåller hans egna favoritrecept med råvaror efter säsongen.
Myllymäkis menyer, Tommy Myllymäkis sjunde kokbok, innehåller hans egna favoritrecept med råvaror efter säsongen. FOTO: Björn Ceder

Läs också: Extrakladdig kladdkaka

Smulpaj med blåbär och salt

Skriv ut

Ingredienser

  • 6-8 portioner
  • 300 g blåbär
  • 1 msk maizena
  • 4 msk strösocker
  • 1 sats vaniljsås
  • smör till formen
  • Smulor
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
  2. Smulor: Blanda alla ingredienser för hand i en bunke till en smulig massa. Se till att jobba snabbt och att allt smör finfördelas.
  3. Blanda blåbär, maizena och socker i en smord ugnsfast form. Täck bären med smulorna och baka mitt i ugnen cirka 20 minuter, tills smulorna har fått fin färg. Servera med vaniljsås.

Recept: Tommy Myllymäki

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen