Recept 10 augusti 2021
Smulpaj med blåbär och salt (Knäckig)
Tommy Myllymäkis knäckiga smulpaj med blåbär och salt slår det mesta i pajväg. Sältan gör den fullkomligt oemotståndlig.
Receptet kommer från mästerkocken Tommy Myllymäkis Myllymäkis menyer, en lustfylld kokbok för alla som gillar vällagad mat efter säsong.
Tommy tipsar!
Det funkar lika bra med äpple och på våren med rabarber.
Läs också: Extrakladdig kladdkaka
Smulpaj med blåbär och salt
Skriv ut
Ingredienser
- 6-8 portioner
- 300 g blåbär
- 1 msk maizena
- 4 msk strösocker
- 1 sats vaniljsås
- smör till formen
- Smulor
- 150 g smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
- Smulor: Blanda alla ingredienser för hand i en bunke till en smulig massa. Se till att jobba snabbt och att allt smör finfördelas.
- Blanda blåbär, maizena och socker i en smord ugnsfast form. Täck bären med smulorna och baka mitt i ugnen cirka 20 minuter, tills smulorna har fått fin färg. Servera med vaniljsås.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.