Recept 16 maj 2019
Smulpaj med blåbär och jordgubbar
Finns det något godare och enklare än en smulpaj? Denna smakar fräscht, sommar, sött och lite syrligt.
Läs också: Krusbärspaj med mandel
Smulpaj (cirka 8 portioner)
Skriv ut
Ingredienser:
- Fyllning:
- 2 ½ dl jordgubbar, frysta & tinade eller färska, skivade
- 2 ½ dl blåbär, frysta & tinade eller färska
- 1 citron, saft & skal
- 1 dl aprikos- & apelsinsylt, se recept
- 1 msk potatismjöl
- Smultäcke:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl boveteflingor
- 2 dl riven kokos
- ½ dl kokosolja, rumsvarm
- ½ dl aprikossirap, se recept
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk mald kardemumma
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda jordgubbar, blåbär, citronsaft och -skal, aprikos- och apelsinsylt och potatismjöl. Häll blandningen i en pajform, ca 25 cm i diameter, smord med olja.
- Smultäcke: Blanda ingredienserna till en smulig deg. Häll smuldegen över bären.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna en stund innan servering.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.