Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj 2019

Smulpaj med blåbär och jordgubbar

Finns det något godare och enklare än en smulpaj? Denna smakar fräscht, sommar, sött och lite syrligt.

 Smulpaj med blåbär och jordgubbar. Denna är så god att tar du en bit så är det svårt att sluta.
Smulpaj med blåbär och jordgubbar. Denna är så god att tar du en bit så är det svårt att sluta. FOTO: Istock

Läs också: Krusbärspaj med mandel

Smulpaj (cirka 8 portioner)

Skriv ut

Ingredienser:

  • Fyllning:
  • 2 ½ dl jordgubbar, frysta & tinade eller färska, skivade
  • 2 ½ dl blåbär, frysta & tinade eller färska
  • 1 citron, saft & skal
  • 1 dl aprikos- & apelsinsylt, se recept
  • 1 msk potatismjöl
  • Smultäcke:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl boveteflingor
  • 2 dl riven kokos
  • ½ dl kokosolja, rumsvarm
  • ½ dl aprikossirap, se recept
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda jordgubbar, blåbär, citronsaft och -skal, aprikos- och apelsinsylt och potatismjöl. Häll blandningen i en pajform, ca 25 cm i diameter, smord med olja.
  2. Smultäcke: Blanda ingredienserna till en smulig deg. Häll smuldegen över bären.
  3. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna en stund innan servering.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen