Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj

Smulpaj med blåbär och jordgubbar

Finns det något godare och enklare än en smulpaj? Denna smakar fräscht, sommar, sött och lite syrligt.

 Smulpaj med blåbär och jordgubbar. Denna är så god att tar du en bit så är det svårt att sluta.
Smulpaj med blåbär och jordgubbar. Denna är så god att tar du en bit så är det svårt att sluta. FOTO: Istock

Läs också: Krusbärspaj med mandel

Smulpaj (cirka 8 portioner)

Skriv ut

Ingredienser:

  • Fyllning:
  • 2 ½ dl jordgubbar, frysta & tinade eller färska, skivade
  • 2 ½ dl blåbär, frysta & tinade eller färska
  • 1 citron, saft & skal
  • 1 dl aprikos- & apelsinsylt, se recept
  • 1 msk potatismjöl
  • Smultäcke:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl boveteflingor
  • 2 dl riven kokos
  • ½ dl kokosolja, rumsvarm
  • ½ dl aprikossirap, se recept
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda jordgubbar, blåbär, citronsaft och -skal, aprikos- och apelsinsylt och potatismjöl. Häll blandningen i en pajform, ca 25 cm i diameter, smord med olja.
  2. Smultäcke: Blanda ingredienserna till en smulig deg. Häll smuldegen över bären.
  3. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna en stund innan servering.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen