Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 september 2018

Snabb kanelbullerulltårta

Slå två flugor i en smäll – baka kanelbullar och rulltårta på en och samma gång. Här bjuder Rulltårtans vänner på ett snabbt och ljuvligt gott recept på kanelbullerulltårta.

 En lättbakad favorit som snabbt blir populär.
En lättbakad favorit som snabbt blir populär. FOTO: Rulltårtans Vänner

Läs också: Kanelbullekladdkaka – gott till fikastunden

Kanelbullerulltårta

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • ½ dl mjölk
  • 2–3 dl äppelmos
  • Fyllning:
  • 3–4 dl äppelmos
  • 1 msk kanel
  • Topping:
  • pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klipp in i hörnen och vik upp kanterna på ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna.
  3. Vispa ägg och socker mycket luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma separat och vänd sedan ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken.
  4. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapperet och grädda kakan i 5 minuter på nedersta falsen i ugnen.
  5. Blanda äppelmos och kanel och förbered ett bakplåtspapper som du strör pärlsocker på.
  6. Ta ut kakan och vänd den med uppsidan ner på bakplåtspapperet. Ta snabbt av det andra bakplåtspapperet, bred på fyllningen och rulla ihop kakan från kortsidan. Låt vila.

Recept: Rulltårtans Vänner

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen