Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 oktober 2018

Snabba lyxgubbar

Nyskördade jordgubbar med sval knaprigt mandelcrunch och Créme chantilly.

 En cruch på mandel och havregryn passar till mycket.
En cruch på mandel och havregryn passar till mycket. FOTO: Katarina Ekeström

Créme chantilly låter svårt men är sommarens enklaste och naturligaste vaniljvisp som passar till alla sorters bär och fruktiga pajer.

Krispigt mandelcrunch kan göras i förväg och förvaras torrt. Härligt att ta fram till bär, glass och grädde. Mandelcrunchen gör snabbt något extra av en enkel dessert.

Läs också: Kardemummamaränger med jordgubbskräm

Snabba lyxgubbar med mandelcrunch

Skriv ut

Ingredienser: (6 personer)

  • Mandelcrunch
  • 30 g smör
  • ¾ dl socker
  • 1 dl hel mandel
  • 1 dl havregryn
  • Crème chantilly
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl riktigt kall grädde
  • ½ dl florsocker
  • Till servering
  • 1 ½ l jordgubbar

Gör så här:

  1. Smält smör och socker i en stekpanna. Skär mandlarna i bitar. Katarina halverade dem för att behålla struktur, men de kan grovhackas.
  2. Lägg dem i pannan tillsammans med havregrynen. Stek varsamt till fin färg. Häll upp och låt svalna. Det kommer att stelna och bli som en knäckig kaka som du sedan krossar i bitar före servering. Crunchet kan göras i god tid och förvaras i rumstemperatur.
  3. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Häll upp grädden i en kall skål. Lägg i vaniljfröna och florsockret. Vispa till fint fluff.
  4. Skär jordgubbarna som du vill ha dem, i halvor eller skivor. Servera med knaprigt crunch och sval vaniljgrädde.

Recept: Katarina Ekeström

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen