Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 juli 2017

Snabbinlagd gurka - snabb och jättegod!

Perfekt om du har mycket gurka i trädgården! Riktigt gott och riktigt fräscht som passar till allt! Nästan allt...

 Snabbinlagd gurka, så god till det mesta!
Snabbinlagd gurka, så god till det mesta! FOTO: Katarina Ekeström

Inlagd gurka som blir klar snabbt som ögat? Du har hittat rätt! Receptet kommer från matbloggaren Katarina Ekeström som du alltid hittar på hennes blogg.

Läs också: Så gör du egen bostongurka av slanggurkan

Snabbinlagd gurka

Skriv ut

Ingredienser

  • 700-800 g slanggurka, 2 st är lagom
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • ½ dl salt
  • 1 citron
  • 2 tsk gult senapsfrö
  • 1 stor knippa dill

Gör så här

  1. Skär gurkan i kvartar på längden och sedan ganska stora bitar rakt över.
  2. Blanda lagen: Ättika, socker och vatten. Rör i saltet och se till att både socker och salt löser sig. Pressa i saften från citronen och häll i senapsfrö. Hacka och lägg i det mesta av dillen. En del kan sparas till servering.
  3. Lägg i gurkan och som ska vara täckt av lag och låt stå i kylen minst ett par timmar. Det här är ingen inläggning att spara utan bäst är det samma dag eller dagen efter.
  4. Lägg på lite extra finskuren dill före servering och ät den till en spröd panerad fisk, en gräddig viltgryta, till pannbiff, köttbullar eller till allt där en inläggning kan passa.
  5. Och som sagt, smaka av. Kanske passar det dig att öka på saltmängden eller att lägga till lite mer citron.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen