Recept 9 februari 2022
Snabbkakor
Du känner igen formen och du kommer känna igen smaken - de är så goda! Perfekt spröda och verkligen en prydnad på kakfatet. Perfekt också för de som är allergiska eftersom de inte innehåller ägg, nötter eller mjölk. Och ändå så goda!
Receptet kommer från bakboken Fika med Mikaela som innehåller recept som alla är skapade utan mjölk, ägg och nötter. Boken är gjord av Mikaela Odemyr och bilderna i boken är tagna av Lisa Odemyr.
Snabbkakor
Skriv ut
Ingredienser (40 kakor):
- 3 dl havregryn
- 11/2 dl vetemjöl
- 150 g mjölkfritt margarin
- 11/2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
- Rulla degen till längder och platta till längderna något. Lägg högst 3 längder på en plåt med bakplåts papper, eftersom längderna kan komma att flyta ut.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
- Låt svalna några minuter och skär dem sedan i snittar.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.