Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 februari

Snabbkakor

Du känner igen formen och du kommer känna igen smaken - de är så goda! Perfekt spröda och verkligen en prydnad på kakfatet. Perfekt också för de som är allergiska eftersom de inte innehåller ägg, nötter eller mjölk. Och ändå så goda!

 Spröda, goda, härliga kakor - och snabba att baka!
Spröda, goda, härliga kakor - och snabba att baka! FOTO: Lisa Odemyr

Receptet kommer från bakboken Fika med Mikaela som innehåller recept som alla är skapade utan mjölk, ägg och nötter. Boken är gjord av Mikaela Odemyr och bilderna i boken är tagna av Lisa Odemyr.

 Bakbokens recept är skapade av Mikaela Odemyr.
Bakbokens recept är skapade av Mikaela Odemyr. FOTO: Lisa Odemyr

Snabbkakor

Skriv ut

Ingredienser (40 kakor):

  • 3 dl havregryn
  • 11/2 dl vetemjöl
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 11/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
  3. Rulla degen till längder och platta till längderna något. Lägg högst 3 längder på en plåt med bakplåts­ papper, eftersom längderna kan komma att flyta ut.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  5. Låt svalna några minuter och skär dem sedan i snittar.

Recept: Mikaela Odemyr

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen