Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 oktober 2018

Snabblagad havregrynsgröt

Havregrynsgröt är en stadig frukost full av fiber. Servera gärna med blåbär och banan. Så gott!

 Toppa gröten med det du gillar bäst.
Toppa gröten med det du gillar bäst. FOTO: Istock

Havregryn har många användningsområden, främst i bakning men också i gröt. Reglerna för tillagning av havregrynsgröt är superenkla, två deciliter vatten per en deciliter havregryn. Och så en nya salt.

Läs också: Klassiska tekakor till frukost och fika

Skriv ut

Ingredienser: (2 portioner)

  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vatten
  • Lite salt
  • Till servering
  • Skivad banan
  • Bär, färska eller frysta
  • Mjölk eller naturell yoghurt

Gör så här:

  1. I kastrull: Blanda vatten, havregryn och salt i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt småkoka till önskad konsistens. Rör om då och då.
  2. I mikro: Blanda vatten, havregryn och salt i en djup tallrik. Kör på ca 650W i 3 minuter. Passa så att gröten inte kokar över. Ta ut ur mikron och rör om.
  3. Servera med skivad banan, bär och mjölk eller yoghurt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen