Recept 26 oktober 2018
Snabblagad havregrynsgröt
Havregrynsgröt är en stadig frukost full av fiber. Servera gärna med blåbär och banan. Så gott!
Havregryn har många användningsområden, främst i bakning men också i gröt. Reglerna för tillagning av havregrynsgröt är superenkla, två deciliter vatten per en deciliter havregryn. Och så en nya salt.
Läs också: Klassiska tekakor till frukost och fika
Skriv ut
Ingredienser: (2 portioner)
- 2 dl havregryn
- 4 dl vatten
- Lite salt
- Till servering
- Skivad banan
- Bär, färska eller frysta
- Mjölk eller naturell yoghurt
Gör så här:
- I kastrull: Blanda vatten, havregryn och salt i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt småkoka till önskad konsistens. Rör om då och då.
- I mikro: Blanda vatten, havregryn och salt i en djup tallrik. Kör på ca 650W i 3 minuter. Passa så att gröten inte kokar över. Ta ut ur mikron och rör om.
- Servera med skivad banan, bär och mjölk eller yoghurt.